Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika brašna
venilin šećer
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika brašna
venilin šećer
Krem:
2 jaja
100 ml mleka
150 gr čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera
rum po želji
100 ml mleka
150 gr čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera
rum po želji
Okolo:
kokos i čokoladni krem
Priprema:
Ulupati belanca da budu penasta pa dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti mutiti.
Dodati zatim žumanca, pa opet umutiti.
Na kraju umešati brašno i sve sjediniti žicom.
Istresti u podmazan veći pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 10 – 12 minuta da se ispeče zavisno od rerne.
Vreo pečen biskvit uviti u mokru krpu.
Na sto stavite mokru krpu pa preko biskvit i sve zajedno uvijete.
Tako ostavite da se zajedno hladi.
Ulupati jaja sa šećerom pa dodati mleko i čokoladu pa staviti na srednju vatru.
Mešajte dok ne provri.
Kada provri nastavite mešanje dok se masa malo ne zgusne.
Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Penasto ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Odmotajte bikvit i preko celog namažite krem.
Ostavite krema da tanko premažete okolo da bi se kokos zalepio.
Uvijte i premažite okolo pa stavite u ffrićider na sat, dva.
Izvadite pa utisnite rukom kokos ili pospite po stolu ili tacni kokso i uvaljajte rolat.
Mešajte dok ne provri.
Kada provri nastavite mešanje dok se masa malo ne zgusne.
Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Penasto ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Odmotajte bikvit i preko celog namažite krem.
Ostavite krema da tanko premažete okolo da bi se kokos zalepio.
Uvijte i premažite okolo pa stavite u ffrićider na sat, dva.
Izvadite pa utisnite rukom kokos ili pospite po stolu ili tacni kokso i uvaljajte rolat.