Sastojci
za keksice
za keksice
80 grama mljevenih oraha
150 grama secera
175 grama mekanog maslaca
mrvicu soli
1 jaje
250 grama brasna
60 grama strugane cokolade
Krema
50 grama secera
150 ml slatkog vrhnja
200 g cokolade za kuhanje
150 grama secera
175 grama mekanog maslaca
mrvicu soli
1 jaje
250 grama brasna
60 grama strugane cokolade
Krema
50 grama secera
150 ml slatkog vrhnja
200 g cokolade za kuhanje
Priprema
1.
Za keksice:
2.
Pjenasto izraditi maslac sa secerom i mrvicom soli. Dodati jaje i miksati da dobijete svjetlu kremu. Dodati brasno, orahe, malo umijesite pa dodajte i cokoladu. Brzo umijesiti glatko tijesto da coklolada ima sto kraci kontakt s rukama. Zamotati ih u plasticnu foliju i dobro ohladiti.
Tijesto razvljati na debljinu od 4mm i sa zeljenom modlicom isjeci keksice.
Peci ih na temperaturi od 180 stupnjeva, 8-10 minuta, da ostanu svjetli.
3.
Za kremu:
4.
Karamelizirati secer, zaliti sa vrhnjem i kuhati dok se karamel ne otopi. Skloniti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu i mjesati da se otopi. Kremu ohladiti.
5.
Keksice puniti sa ohladjenom kremom. Ako vam je krema prehladna i pretvrda, ostavite ju malo na sobnoj temperaturi da bude cvrsta krema.
Posluživanje:
Od ove mase sam dobila 70 zvjezdica.
Tijesto ne previse mijesiti, jer se cokolada pocne topiti pod rukama. Koristiti samo krupnije strugotine, prah koji nastane ne upotrijebiti, jer i on zatamni kekse. To ne mijenja njihov okus, ali su ljepsi kad su svjetliji.
Za keksice:
2.
Pjenasto izraditi maslac sa secerom i mrvicom soli. Dodati jaje i miksati da dobijete svjetlu kremu. Dodati brasno, orahe, malo umijesite pa dodajte i cokoladu. Brzo umijesiti glatko tijesto da coklolada ima sto kraci kontakt s rukama. Zamotati ih u plasticnu foliju i dobro ohladiti.
Tijesto razvljati na debljinu od 4mm i sa zeljenom modlicom isjeci keksice.
Peci ih na temperaturi od 180 stupnjeva, 8-10 minuta, da ostanu svjetli.
3.
Za kremu:
4.
Karamelizirati secer, zaliti sa vrhnjem i kuhati dok se karamel ne otopi. Skloniti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu i mjesati da se otopi. Kremu ohladiti.
5.
Keksice puniti sa ohladjenom kremom. Ako vam je krema prehladna i pretvrda, ostavite ju malo na sobnoj temperaturi da bude cvrsta krema.
Posluživanje:
Od ove mase sam dobila 70 zvjezdica.
Tijesto ne previse mijesiti, jer se cokolada pocne topiti pod rukama. Koristiti samo krupnije strugotine, prah koji nastane ne upotrijebiti, jer i on zatamni kekse. To ne mijenja njihov okus, ali su ljepsi kad su svjetliji.