Sastojci
100 gr tamne čokolade (najbolje s 70% kakaoa)
voda
Priprema
1.
čokoladu podijelite na kockice i stavite da se otopi na pari u vodenoj kupelji. Maknite je s vatre čim je otopljena.
2.
Dodajte 100 gr vode na 34 gr masnoće u čokoladi. Pogledajte omjer sastojaka na poleđini čokolade, pa potražite količinu masnoća (uglavnom se kreće između 34 i 40 gr). Ako nemate digitalnu vagu, zaokružite brojku. Moja čokolada je imala 34,6 gr masnoće, pa sam dodala 100 gr vode.
3.
Mutite mikserom na niskoj, eventualno srednjoj brzini, dok se ne stvori pjena, tj. mousse. Nemojte pretjerati s miksanjem, jer će se u suprotnom poput maslaca pretvoriti djelomično u tekućinu, djelomično u masne grumene. Meni je trebalo oko 8 minuta.
4.
Mousse možete odmah koristiti ili ga pohraniti u frižider (gdje će se malo stvrdnuti).
Posluživanje
Mousse neće biti sjajan poput onog s vrhnjem ili jajima, ali će zbog toga imati jednostavan savršen okus čokolade. Pogodan je i za one koji iz različitih razloga ne mogu jesti jaja i mlijeko.
izvor:www.coolinarika.com