Ovo djeca posebno vole napravite i obradujte vaše klince i klinceze
Sastojci
za tijesto
150 g butera
200 g tvrdog sira (gauda i sl.)
1/2 čaše (od 180 g) pavlake
1 kom žumance
1/2 kašičice soli
1 kašičica slatke mljevene paprike
na vrh noža bibera
1/2 kašičice praška za pecivo
230 g brašna
još
1 kom žumance
1 kašika ulja
50 g susama
Sastojci
za tijesto
150 g butera
200 g tvrdog sira (gauda i sl.)
1/2 čaše (od 180 g) pavlake
1 kom žumance
1/2 kašičice soli
1 kašičica slatke mljevene paprike
na vrh noža bibera
1/2 kašičice praška za pecivo
230 g brašna
još
1 kom žumance
1 kašika ulja
50 g susama
Priprema
1.
Buter sobne temperature umutiti, dodati žumance, so, papriku, biber i pavlaku pa umutiti, sir izrendati na najsitnijoj strani rende pa izmiješati sa smjesom. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo pa zamijesiti tijesto.
2.
Tijesto istanjiti u pravougaonik 35 x 25 cm, premazati sa 1/2 žumanceta, posuti susamom, prevrnuti tijesto i sa druge strane premazati žumancetom i posuti susamom.
Tijesto isjeći na trakice željene širine
3.
1.
Buter sobne temperature umutiti, dodati žumance, so, papriku, biber i pavlaku pa umutiti, sir izrendati na najsitnijoj strani rende pa izmiješati sa smjesom. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo pa zamijesiti tijesto.
2.
Tijesto istanjiti u pravougaonik 35 x 25 cm, premazati sa 1/2 žumanceta, posuti susamom, prevrnuti tijesto i sa druge strane premazati žumancetom i posuti susamom.
Tijesto isjeći na trakice željene širine
3.
Isjeći i vodoravno da se dobiju kockice ili ukoso da se dobiju rombovi
4.
Isječene keksiće prenijeti u pleh obložen papirom za pečenje sa manjim razmacima između njih
5.
Peći na 200 C da blago porumene, ne smiju potamniti
6.
Pečene ohladiti i uživati grickajući ili uz prilog po želji
4.
Isječene keksiće prenijeti u pleh obložen papirom za pečenje sa manjim razmacima između njih
5.
Peći na 200 C da blago porumene, ne smiju potamniti
6.
Pečene ohladiti i uživati grickajući ili uz prilog po želji