Sastojci
5 jaja
1/2 solje secera
3/4 solje brasna
1/4 solje kakao
1 cajna kasika praska za pecivo
1/2 solje ulja
*solja je od 250ml
Fil
5 jaja
1/2 solje secera
3/4 solje brasna
1/4 solje kakao
1 cajna kasika praska za pecivo
1/2 solje ulja
*solja je od 250ml
Fil
3 solje mlijeka
1 solja secera
3/4 solje gustina
200g putera
200g kokosa
1 solja secera
3/4 solje gustina
200g putera
200g kokosa
Priprema
1.
Umutiti jaja sa secerom. U posebnoj zdjeli pomjesati brasno, kakao, prasak za pecivo. Suhi sastojci se trebaju prosijati zajedno ili izmiksati sa zicom za mucenje. Kad su jaja i secer dobro umuceni polako dodati ulje i odmah nakon toga iskljuciti mixer. Dodati suhe sastojki i izmjesati rucno dok se sve ne sjedini. Izliti u pleh prekriven papirom za pecenje. Peci na 180C 12 minuta.
1.
Umutiti jaja sa secerom. U posebnoj zdjeli pomjesati brasno, kakao, prasak za pecivo. Suhi sastojci se trebaju prosijati zajedno ili izmiksati sa zicom za mucenje. Kad su jaja i secer dobro umuceni polako dodati ulje i odmah nakon toga iskljuciti mixer. Dodati suhe sastojki i izmjesati rucno dok se sve ne sjedini. Izliti u pleh prekriven papirom za pecenje. Peci na 180C 12 minuta.
Staviti da proljuca 2 solje mlijeka sa soljom secera. U preostajoj solji mlijeka umutiti gustin. Dodati u prokuhano mlijeko u mutiti dok se ne zgusne. Pokriti fil sa plasticnom folijom i ohladiti. Puter treba biti omeksan i umucen u posebnoj zdjeli. Kad je fil potpuno hladan umutiti mikserom dok ne postane kremast, dodati postepeno umucen puter i mutiti da se sve sjedini; dodati kokos. Odprilike 2 trecine fila namazati na rolat. Dok motate rolat polako skidajte papir za pecenje. Premazat preostalim filom i urasiti sa kokosom ili rastopljenom cokoladom.
2.
Na slici je pola rolata
2.
Na slici je pola rolata
http://www.coolinarika.com/