SASTOJCI
za biskvit
10 jaja
10 žlica šećera
10 žlica mlijeka
10 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 praška za pecivo Dolcela
za kremu 1
2 vrečice Dolcela – Puding čokolada
0,5 l mlijeka
25 dag margarina
7 žlica šećera
za kremu 2
2 vrečice Podravka – Šlag pjena
2 dl mlijeka
za ukras
čokoladni preljev
šlag
PRIPREMA
Pripremiti sve sastojke za ovaj fini kolač.
za biskvit
10 jaja
10 žlica šećera
10 žlica mlijeka
10 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 praška za pecivo Dolcela
za kremu 1
2 vrečice Dolcela – Puding čokolada
0,5 l mlijeka
25 dag margarina
7 žlica šećera
za kremu 2
2 vrečice Podravka – Šlag pjena
2 dl mlijeka
za ukras
čokoladni preljev
šlag
PRIPREMA
Pripremiti sve sastojke za ovaj fini kolač.
Jaja i šećer izmiješati i miješati mikserom na najvećoj brzini dok se posuda ne ispuni (ovo je vrlo važno).
Nakon toga miješati polako pjenilicom i dodavati: prvo mlijeko, zatim brašno (u kojem je umiješan prašak za pecivo) i na kraju kakao pa miješati sve dok se ne dobije fino tijesto za biskvit.
Gotovo tijesto podijeliti na dva dijela, izlijevajući ga u dva lima za pečenje. Tijesto rasporediti po limovima i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peči 15 minuta.
Skuhati dva Dolcela Pudinga čokolada a margarin kratko izmiješati mikserom. Zatim uz stalno miješanje dodavati ohlađeni puding, sve dok se ne dobije fina prva krema.
Posebno i čvrsto izmiješati dvije Podravka Šlag pjene za drugu kremu i ukras.
Posebno i čvrsto izmiješati dvije Podravka Šlag pjene za drugu kremu i ukras.
Ohlađene ploče biskvita položiti jednu na drugu te odrezati jednu trećinu obiju ploča. One će poslužiti kao treća ploča.
Na prvu ploču biskvita rasporediti pola kreme, preko kreme staviti polovine prethodno odrezanih trećina ploča biskvita. Na njih staviti sloj šlag pjene, prekriti drugom pločom biskvita i na njega rasporediti drugu polovicu kreme.
Čokoladnim preljevom napraviti ukrasnu mrežu, kolač razrezati na kocke pa svaku kocku ukrasiti Podravka Šlag pjenom.
Gotovi kolač dobro rashladiti pa poslužiti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/