Sastojci:
125 gr istopljenog putra
1 jaje
70 gr secera
2 s. kasike kajmaka/ kiselo vrhnje/pavlaka
300 gr brasna
1 k.kascica praska za pecivo
malo rendane korice limuna, ali nije obavezno
ZA AGDU:
4 dcl vode
400 gr secera
par kriski limuna, nije obavezno
Priprema:

1. Umutiti jaje sa secerom, dodati istopljeni putar , zatim kajmak i sve dobro umutiti. Sad dodati brasno pomjesano s pzp, malo mutiti mikserom, pa onda rukom, napraviti kuglu.
2. Kidati male hrpice, praviti mali valjcic, pritisnuti na rendu i redati u tepsiju s malim razmakom. Peci na 200*C oko 30 min ili dok ne dobiju lijepu boju
3. Dok se hurmice peku, skuhati agdu. Vruce hurmice, preliti vrucom agdom, ostaviti da se ohlade i uzivati.
Posluživanje:
Primremu korak po korak mozete vidjeti ovdje Po zelji mogu se filovati, cokoladom, orasima….