POTREBNO JE
ZA KORU 5 jaja, 5 kašika brašna, 5 kašika šećera, pola praška za pecivo
ZA FIL 1 margarin, 250 g šećera u prahu, 300 g mlevenog plazma keksa, 4 dl gaziranog soka, kutija
„jafa keksa“, 4 pudinga od vanile, 1 l mleka, 15 kašika šećera, kutija piškota, 200 g čokolade za kuvanje
PRIPREMA
Umutite jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za fil margarin umutite penasto sa šećerom u prahu. U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru.
Odozgo poređajte „jafa keks“ koji ste pre toga potopili u sok. U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom. Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu. Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu ukrasite po želji.