SASTOJCI
Biskvit
2 jaja
10 dkg šećera
1 vanilin šećer
2 dcl vode
1 dcl ulja
30 dkg oštrog brašna
2 žlice vrhom kakaa /najbolji je Krašev jer je taman/
1 prašak za pecivo
2 jaja
10 dkg šećera
1 vanilin šećer
2 dcl vode
1 dcl ulja
30 dkg oštrog brašna
2 žlice vrhom kakaa /najbolji je Krašev jer je taman/
1 prašak za pecivo
Glazura
2 jaja
14 dkg šećera
10-15 dkg tamne čokolade
10 dkg margarina
2 jaja
14 dkg šećera
10-15 dkg tamne čokolade
10 dkg margarina
PRIPREMA
Jaja, šećer zajedno izmiksajte, postepeno dodajte vodu i ulje.
Brašno pomješano sa kakaom, praškom za pecivo, dodajte i sve zajedno dobro izmješajte.
Stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
Jaja, šećer zajedno izmiksajte, postepeno dodajte vodu i ulje.
Brašno pomješano sa kakaom, praškom za pecivo, dodajte i sve zajedno dobro izmješajte.
Stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
Pecite 30 minuta na 160-180 C, ili dok se odvoji od tepsije.
Jaja i šećer izmiksajte, stavite na paru, lupajte na pari 10-15 minuta, ubacite čokoladu i margarin, još malo mješajte na pari da se sve otopi i sjedini.
Glazuru malo ohladite da nije prerijetka.
Na ohlađeni biskvit rasporedite čokoladnu glazuru.
Preko glazure, možete posuti kokos brašno, ili mljevene orahe.
Na ohlađeni biskvit rasporedite čokoladnu glazuru.
Preko glazure, možete posuti kokos brašno, ili mljevene orahe.
Dobar tek !
Kada se kolač dobro ohladi uživajte u njemu…….
http://www.coolinarika.com/