Sastojci
Gris 1 čaša
Brašno (oštro) 1 čaša
Šećer 1 čaša
Prašak za pecivo 1 paketić
Vanilin šećer 1 paketić
Jabuke po potrebi i želji
Cimet po želji
Margarin za kolače po potrebi
Gris 1 čaša
Brašno (oštro) 1 čaša
Šećer 1 čaša
Prašak za pecivo 1 paketić
Vanilin šećer 1 paketić
Jabuke po potrebi i želji
Cimet po želji
Margarin za kolače po potrebi
Recept
Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristite biti će dobar recept. Samo pripazite da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.
U dublju posudu dodajte 1 čašu od 3 dcl brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera.
Dodajte i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera.
Sve suhe sastojke pomiješajte.
Dno protvana nauljite i posipajte brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipajte suhu smjesu (griz, šećer i brašno).
Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana.
Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekrijete.
Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili vam stane sve u protvan.
Na kraju po kolaču naribajte margarin i stavite ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.
Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana.
Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekrijete.
Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili vam stane sve u protvan.
Na kraju po kolaču naribajte margarin i stavite ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.