SASTOJCI
Biskvit
• 3 Jaja
• 3 žlice Šećera
• 3 žlice Brašna
• 1/2 vrećice Praška za pecivo
• 1 Vanilin Šećer
• 1 žlica mlake vode
Krema
• 3 Žumanjka
• 100 gr. Šećera
• 100 ml Mlijeka
• 8 Lista Želatine
• 200 gr. Bijele Čokolade
• 800 ml Vrhnja za Šlag
• 2 Vanilin Šećer
• 2 Šlag Fix
I još
• 2 žlice Marmelade po želji za namazati biskvit
• naribane bijele čokolade
PRIPREMA
• 3 Jaja
• 3 žlice Šećera
• 3 žlice Brašna
• 1/2 vrećice Praška za pecivo
• 1 Vanilin Šećer
• 1 žlica mlake vode
Krema
• 3 Žumanjka
• 100 gr. Šećera
• 100 ml Mlijeka
• 8 Lista Želatine
• 200 gr. Bijele Čokolade
• 800 ml Vrhnja za Šlag
• 2 Vanilin Šećer
• 2 Šlag Fix
I još
• 2 žlice Marmelade po želji za namazati biskvit
• naribane bijele čokolade
PRIPREMA
Za biskvit prvo dobro izmiješati bjelanjak sa šećerom i vanilin šećerom - dok ne dobijete čvrstu pijenu. Dalje miješajući dodajte žumanjke i žlicu mlake vode. Brašno i prašak za pecivo isto lagano umiješati.
Izmiješao tijesto izliti u kalup za torte u koji ste stavili pek papir i peći oko 15-20 min na 180 C.
Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi.
Za kremu stavite želatinu u hladnu vodu da omekša.
Žumanjke izmiješati sa šećerom i mlijekom. Smjesu stavite u zdjelu nad paru i miješajući zagrijavajte dok ne dobijete finu pjenu.
U pjenu od jaja (treba biti mlaka masa)dodajte isjeckanu bijelu čokoladu i želatinu (naravno možete i tamnu čokoladu koristiti ako više volite). Miješajte dok se čokolada i želatina ne otopi.
Ostaviti da se malko stegne krema.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom i lagano ju umiksajte u kremu od jaja i čokolade.
Biskvit namažite sa marmeladom. Ja sa koristila ovu : marmelada od jagoda sa marshmallow-cream
Kremu istresite na biskvit oko kojeg ste opet stavili prsten od kalupa. Stavite u hladnjak (otprilike 5-6 sati) da se mousse-krema dobro stegne.
Prije serviranja pospite po torti naribanu bijelu čokoladu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Izmiješao tijesto izliti u kalup za torte u koji ste stavili pek papir i peći oko 15-20 min na 180 C.
Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi.
Za kremu stavite želatinu u hladnu vodu da omekša.
Žumanjke izmiješati sa šećerom i mlijekom. Smjesu stavite u zdjelu nad paru i miješajući zagrijavajte dok ne dobijete finu pjenu.
U pjenu od jaja (treba biti mlaka masa)dodajte isjeckanu bijelu čokoladu i želatinu (naravno možete i tamnu čokoladu koristiti ako više volite). Miješajte dok se čokolada i želatina ne otopi.
Ostaviti da se malko stegne krema.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom i lagano ju umiksajte u kremu od jaja i čokolade.
Biskvit namažite sa marmeladom. Ja sa koristila ovu : marmelada od jagoda sa marshmallow-cream
Kremu istresite na biskvit oko kojeg ste opet stavili prsten od kalupa. Stavite u hladnjak (otprilike 5-6 sati) da se mousse-krema dobro stegne.
Prije serviranja pospite po torti naribanu bijelu čokoladu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/