SASTOJCI
• 240 g Petit beure keksa
• 125 g putra
• 1 jaje
• 7 dag šećera
• 10 dag čokolade za kuhanje
• 2 čepa viskija
• 1 espresso
PRIPREMA:
Valjkom zdrobiti kekse na veličinu koja vam paše. Osobno volim da to malo hruska, pa ne usitnim skroz na prezle nego ostavim i malo većih komadića Na pari razmutiti jaje i šečer
Kada se jaja i šećer dobro ugriju ubacite i komadiće čokolade i promiješajte dok ne dobiješte finu smjesu. U nju ulijte malo kave (ja sam stavio jedan kratki espresso iz Dolce gusta) i čep ili dva viskija, ruma ili što već želite. Dok se to malo hladi u posudi pomiješajte zdrobljene kekse i pola
putra. Ja ga ubacujem u listićima kako bi se lakše i brže pomiješalo. U smjesu keksa i putra ulijte i čokoladnu smjesu i promješajte.Novu smjesu stavite u frižider da se malo stisne kako bi ju lakše oblikovali. Nakon toga oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer (ili kokos) i opet vratite u frižider