SASTOJCI
• 5 kom. jaja
• 5 kasika secera
• 5 kasika brasna
• 2 kasike kakao
• 250 gr secera
• 250 gr vode
• 1/2 litra mleka
• 5 kasika brasna
• 1 kesica vanilinog secera
• 250 gr margarina
• 1/2 litra vode
• 2 kesice pudinga od malina
• 200 gr cokolade
• 2 kasike ulja
• 2 kasike mleka
• 2 kasike secera u prahu
• 1 kasicica rendane kore limuna
• 4 kasike secera
• 100 gr secera
• 300-500 gr malina ili nekog drugog voca
• 5 kasika secera
• 5 kasika brasna
• 2 kasike kakao
• 250 gr secera
• 250 gr vode
• 1/2 litra mleka
• 5 kasika brasna
• 1 kesica vanilinog secera
• 250 gr margarina
• 1/2 litra vode
• 2 kesice pudinga od malina
• 200 gr cokolade
• 2 kasike ulja
• 2 kasike mleka
• 2 kasike secera u prahu
• 1 kasicica rendane kore limuna
• 4 kasike secera
• 100 gr secera
• 300-500 gr malina ili nekog drugog voca
PRIPREMA
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera dodati 5 žumanaca,
5 kašika brašna 2 kašike kakao, kasicicu rendane kore limuna i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu .
Vocni fil
u 1/2 litra mleka ili vode skuvati 2 pudinga od maline, sa 4 kasike secera.Dodati 300-500 gr malina i ako vam se ucini retko 2-3 kasike gustina. Malo prohladjen fil sipati takodje na prohladjenu koru.
Beli fil
Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šećera i 1 vanil šećer skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 gr sa 2 kašike šećera u prahu. Beli fil sipati preko vocnog fila.Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 gr čokolade sa 2 kasike ulja i 2 kasike mleka.
Izvor: https://www.coolinarika.com
5 kašika brašna 2 kašike kakao, kasicicu rendane kore limuna i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu .
Vocni fil
u 1/2 litra mleka ili vode skuvati 2 pudinga od maline, sa 4 kasike secera.Dodati 300-500 gr malina i ako vam se ucini retko 2-3 kasike gustina. Malo prohladjen fil sipati takodje na prohladjenu koru.
Beli fil
Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šećera i 1 vanil šećer skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 gr sa 2 kašike šećera u prahu. Beli fil sipati preko vocnog fila.Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 gr čokolade sa 2 kasike ulja i 2 kasike mleka.
Izvor: https://www.coolinarika.com