Sastojci
tijesto
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
krema
400 ml jogurta
8 dkg šećera
1/2 l slatkog vrhnja
korica limuna i sok limuna
1 van.šećer
1 krem fiks (šlag fiks)
(po potrebi jedna kesica želatine u prahu (10g))
(ako želite i 1 crveni preljev za kolače)
još potrebno
oko 1/2kg jagoda.

Priprema
1.
Jagode oprat, narezat na manje komadiće.
Ispeć biskvit:
Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pecivo, smjesu ulit u tepsiju veličine cc 40×20 ( peć na 170° oko 15- ak min.)
Umutit slatko vrhnje u čvrsti šlag (dodat jedan krem fiks da bude što tvrđe), dodat jogurt, šećer, van. šećer, limun sok i koricu, to bi vam trebalo bit dobro gusto onako da samo može stajat kad izrežete komad kolača a ako vam nije tako onda stavite jednu želatinu.
2.
Na biskvit namazat malo kreme, stavit jagode i namazat ostatak kreme, prelit crvenim preljevom za torte (to možete i nemorate)
3.
Možete ga napravit i kao tortu
Kalup 30cm obložite piškotama (piškote samo malo skratit i provuć kroz mlijeko, ne ih dugo natapat jer jako brzo i puno upiju tekućine)…i na dno kalupa složit piškote, stavit pola kreme, narezane jagode, opet poslagat piškote pa kremu i na kraju jagode i sve prelit preljevom za torte.