Sastojci 
Sastojci
tijesto za Koru ; 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 1 kesica vanilij šećera, 4 kašike kakao-a, pola kesice praška za pecivo, Šlag
Krema ; 1/2 l vrhnja za kuhanje, 4 kašike meda,1 kesica vanilij šećera Šlag pjena ; 2 kesice šlag pjena



Priprema
1.
KORA / BISKVIT
– razdvojiti žumanjke jaja
– prvo umutite bjelanjke,
– mjesati žumanjke sa 10 kašika šećera,potom dodati 1 kesicu vanilij šećera
– pola kesice praška za pecivo pomiješate sa 10 kašika brašna
– potom dodati u smjesu,sve dobro izmiješati
– dodati kakao,miješati
Pažnja !!!kada dodate kakao “smjesa će biti pregusta,dodajte bjelanjka po potrebi
– ručno izmješate ostatak bjelanjaka sa tijestom
– tijesto peći na plehu u zagrijanoj pećnici na 170 oko 15 min–gotov biskvit prepoloviti vertikalno !


BIJELI SLAG izmješajte 2 kesice šlag pjena u prahu, 150 ml mlijeka, 4 kašike šećera u prahu
-ŠLAG KREMA izmješajte 1/2 l vrhnja za kuhanje, 4 kašike meda,1 kesicu vanilij šećera.
– Izmješajte ove dvije bijele kreme-Kremu trebate dobro ohladiti prije nego što sastavite šnite
detaljan prikaz za postupak pripreme
pogledajte uz VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=oVqXz0fQdlQ