Sastojci
Biskvitna podloga
- 6 kom bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 10 dag margarina otopljenog
- 12 dag brašna
- 2 žlice kakaa
Krema
- 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
- 25 dag šećera u prahu
- 6 kom žumanjaka
- 3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
- 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#
Priprema
1.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
2.
1.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
2.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
3.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
4.
3.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
4.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
5.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .
Izvor: coolinarika.com