Sastojci
400 gr cokolde
400 ml kondezovanog mleka
50 gr putera

Priprema
1.
Otopljenu cokoladu sa puterom sjedinite sa kondezovanim mlekom. Smesu pretresite u manju vatrostalnu posudu ili u kalup. Ostavite u frizider da se kolac stisne.
2.
Ukoliko nemate slatko kondezovano mleko jedan litar kravljeg mleka sipajte u lonac i stavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se kolicina upola ne smanji, pazite da ne zagori ( mesajte ) i povremeno skidajte penu, dodajte jednu zlicicu burbon vanilije secera,  1/2 zlicice ekstrakta vanilije i 150 gr secera.

Uklonite sa vatre i 400 ml gotovog kondezovanog mleka pomesajte sa cokoladom i puterom. Smesu sipajte u manju vatrostalnu posudu. ohladite na sobnoj t a zatim u frizider.
Posluživanje
Kolac po zelji mozete  posluziti sa umakom od voca ili uz sveze voce i sladoled.