Sastojci:
700 g brašna
1 vrećica instant kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
700 g brašna
1 vrećica instant kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
oko 350 ml tople vode
Za premazivanje:
80 g putera
80 g margarina za mazanje
400 g sira
I još:
1 žumance
malo susama
Za premazivanje:
80 g putera
80 g margarina za mazanje
400 g sira
I još:
1 žumance
malo susama
Priprema:
Od brašna, kvasca, soli, šećera, jaja i tople vode zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti pola sata da odmori, pa podijeliti na 6 loptica.
Margarin i puter otopiti. Prvu lopticu razvaljati na veličinu pleha, pa staviti u pleh, koji smo premazali otopljenim puterom. Preko premazati otopljenim puterom, pa posuti sirom (svježi ili feta). Postupak ponavljati dok se sastojci ne utroše.
Zatim pitu režite na romboide ili kako želite.
Zadnju koru premažite otopljenim puterom, pa umućenim žumancetom, pa pospite susamom. Ostavite nekih pola sata na toplom, pa ubacite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 45 minuta.
Pečenu pitu ostavite 5-6 minuta da odmori, pa poslužite.
Od brašna, kvasca, soli, šećera, jaja i tople vode zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti pola sata da odmori, pa podijeliti na 6 loptica.
Margarin i puter otopiti. Prvu lopticu razvaljati na veličinu pleha, pa staviti u pleh, koji smo premazali otopljenim puterom. Preko premazati otopljenim puterom, pa posuti sirom (svježi ili feta). Postupak ponavljati dok se sastojci ne utroše.
Zatim pitu režite na romboide ili kako želite.
Zadnju koru premažite otopljenim puterom, pa umućenim žumancetom, pa pospite susamom. Ostavite nekih pola sata na toplom, pa ubacite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 45 minuta.
Pečenu pitu ostavite 5-6 minuta da odmori, pa poslužite.