Sastojci:
  • 400 g petite beurre keksa,
  • 300 g jaffa keksa,
  • 0,5 l jogurta,
  • 200 ml kiselog vrhnja,
  • 8 žlica šećera,
  • 1 vanili secer,
  • 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Nasjeckajte ili natrgajte kekse na veće komade.
U posebnoj posudi pomiješajte jogurt (može i voćni ), kiselo vrhnje, šećer i vanili šečer, pa dodajte nalomljene kekse. Sve dobro promiješajte.
Oblikujte po zelji.
Stavite u hladnjak da se dobro ohladi i da keks upije tekućinu.
Istucite vrhnje za šlag u koji po zelji dodajte malo šećera i vanili šećera, ali nemojte previše jer je smjesa od keksa već dovoljno slatka.
Ukrasite kolač šlagom i dobro ohladite.

Izvor: Coolinarika.com