SASTOJCI
podloga
250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 gr margarina sa aromom vanilije
4-5 kašika mlijeka
krema
100 gr lješnik karamela
300 ml vrhnja za šlag
100 gr margarina sa aromom vanilije
glazura
100 gr mliječne čokolade
50 gr čokolade za kuhanje
2 kašike šećera
250 ml vrhnja za šlag
30 gr margarina
PRIPREMA
Otopiti margarin,pa preliti preko mljevenog keksa.Dodati i mlijeka,po potrebi,pa od mase oblikovati podlogu!
U vrhnje dodati karamele,pa zagrijati,dok se karamele ne otope! Maknuti sa vatre,pa dodati i margarin! Miješati dok se margarin ne otopi,pa ostaviti da se krema prohladi.
Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa,pa ostaviti u frižider da se stegne!
Zagrijati vrhnje,šećer i čokoladu,pa kad se čokolada otopi,dodati i margarin.Miješati dok se ne otopi,pa ostaviti da se prohladi.Preliti preko kreme od karamela,pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne!
Rezati na parčad i uživati!
Izvor:http://www.coolinarika.com/