SASTOJCI
Za koru:
3 jaja
3 kašike brašna
3 ulja
2 meda ili šećera
2 rogač brašna
2 kakaa vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo
Koru peći 10 min. na 200 stepeni
Za koru:
3 jaja
3 kašike brašna
3 ulja
2 meda ili šećera
2 rogač brašna
2 kakaa vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo
Koru peći 10 min. na 200 stepeni
Za kremu
Umutiti 700 ml slatkog vrhnja, dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. prašak za pecivo i 1 želatin
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu.
Meni je najbolje staviti rum pločice, a vi po svom ukusu.
Umutiti 700 ml slatkog vrhnja, dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. prašak za pecivo i 1 želatin
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu.
Meni je najbolje staviti rum pločice, a vi po svom ukusu.
Za glazuru
Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s.vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristila karamele i rendanu čokoladu.
Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s.vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristila karamele i rendanu čokoladu.