Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 dl čokoladnog mlijeka
Fil:
200 gr šećera u prahu
2,5 dl slatke pavlake
300 gr mljevenog keksa ( PLAZMA)
4 dl kisele pavlake
Dekoracija:
2,5-3 dl slatke pavlake
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 dl čokoladnog mlijeka
Fil:
200 gr šećera u prahu
2,5 dl slatke pavlake
300 gr mljevenog keksa ( PLAZMA)
4 dl kisele pavlake
Dekoracija:
2,5-3 dl slatke pavlake
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom u pijenastu smjesu. Potom dodati ulje, te lagano umješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smijesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
2.
Pečenu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom.
3.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku i mljeveni keks pa sve sjediniti.
4.
Preko ohlađene kore sipati fil i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati kolač.
Dekorisati po želji.
Umutiti jaja sa šećerom u pijenastu smjesu. Potom dodati ulje, te lagano umješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smijesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
2.
Pečenu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom.
3.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku i mljeveni keks pa sve sjediniti.
4.
Preko ohlađene kore sipati fil i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati kolač.
Dekorisati po želji.