Sastojci
Potrebno (za 16 komada) :
1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog
2 kesica slag fixa
200 g. baisera-puslica(gotovih)
300 g. mlecne cokolade za kuvanje
200 g. krokanta
5-6 kasika ruma.
Potrebno (za 16 komada) :
1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog
2 kesica slag fixa
200 g. baisera-puslica(gotovih)
300 g. mlecne cokolade za kuvanje
200 g. krokanta
5-6 kasika ruma.
Priprema
1.
Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.
Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.
2.
Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.
3.
U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.
Sve dobro promesajte kasikom.
4.
Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
5.
Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.
Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).
1.
Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.
Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.
2.
Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.
3.
U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.
Sve dobro promesajte kasikom.
4.
Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
5.
Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.
Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).