Ova pita od gotovih kora jako podseća na one pite od domaćih vučenih kora.
Potrebno je:
500 gr kora za pitu
Za premazivanje kora:
3 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša gazirane vode
1 čaša pšenična brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Za fil:
200 gr sira
300 gr seckana ocedjena spanaća
500 gr kora za pitu
Za premazivanje kora:
3 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša gazirane vode
1 čaša pšenična brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Za fil:
200 gr sira
300 gr seckana ocedjena spanaća
Priprema:
Umutiti 3 jaja sa čašom ulja, jogurta, gazirane vode, brašna, praška za pecivo i soli.
Spanać sitno iseckati posoliti da stane 15- 20 minuta i dobro ga ocediti od tečnosti koju pusti. ( treba da bude 300 gr ocedjena spanaća). U ocedjen spanać dodati sir i 3 kašike od umućene smese za premazivanje kora.Sve dobro sjediniti.
Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati je sa smesom za premazivanje kora ( dovoljno je 2 kašike), preko staviti drugu koru, premazati sa smesom za premazivanje. Duž druge kore staviti fil od sira i spanaća.
Uviti u rolnu i staviti u pleh prethodno premazan uljem.
Tako uraditi sa svim korama.
Sa preostalim filom za premazivanje kora premazati složene rolate.
Peći pitu na 200 stepeni 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Umutiti 3 jaja sa čašom ulja, jogurta, gazirane vode, brašna, praška za pecivo i soli.
Spanać sitno iseckati posoliti da stane 15- 20 minuta i dobro ga ocediti od tečnosti koju pusti. ( treba da bude 300 gr ocedjena spanaća). U ocedjen spanać dodati sir i 3 kašike od umućene smese za premazivanje kora.Sve dobro sjediniti.
Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati je sa smesom za premazivanje kora ( dovoljno je 2 kašike), preko staviti drugu koru, premazati sa smesom za premazivanje. Duž druge kore staviti fil od sira i spanaća.
Uviti u rolnu i staviti u pleh prethodno premazan uljem.
Tako uraditi sa svim korama.
Sa preostalim filom za premazivanje kora premazati složene rolate.
Peći pitu na 200 stepeni 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
IZVOR: daninakuhinja