Ova poslastica sjedinuje dva popularna dezert – čiz kejk i čokoladni mafin! Savršeno, zar ne? A uz sve to izgleda fenomenalno, tako da možete da ga poslužite i pred najizbirljivije goste!
SASTOJCI
100g crne čokolade,
125g putera,
30g kako praha,
130g šećera + 60g za krem sir miks
3 jajeta,
130g brašna,
250g krem sira,
2 kašike vanila estrakta.
100g crne čokolade,
125g putera,
30g kako praha,
130g šećera + 60g za krem sir miks
3 jajeta,
130g brašna,
250g krem sira,
2 kašike vanila estrakta.
PRIPREMA
Korak 1
U blago zagrejanu šerpu u bacite puter, crnu čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne istopi i ne sjedini. Isključite šporet, pa dodajte šećer i umućena jaja. Promešajte.
Korak 1
U blago zagrejanu šerpu u bacite puter, crnu čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne istopi i ne sjedini. Isključite šporet, pa dodajte šećer i umućena jaja. Promešajte.
Korak 2
U dublji sud ubacite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Mutitte dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte jaje i njega umutite.
U dublji sud ubacite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Mutitte dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte jaje i njega umutite.
Korak 3
U čokoladnu smesu dodajte brašno koje čete prosejati, pa promešajte. Na tepsiju stavite papir za pečenje, pa nanesite obe smese, svaku u po jedan ćošak i blago povežite međusobno ih razmazujući. Pecite 30-40 min u rerni zagrejanoj na 160°C.
U čokoladnu smesu dodajte brašno koje čete prosejati, pa promešajte. Na tepsiju stavite papir za pečenje, pa nanesite obe smese, svaku u po jedan ćošak i blago povežite međusobno ih razmazujući. Pecite 30-40 min u rerni zagrejanoj na 160°C.
Ako ste zabole čačkalicu u kolač i izvukle je čistu, gotovo je! Poslužite i uživajte u ovim slatkim zalogajima!
Izvor: mogujatosama.rs/