VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme
Jeste li umorni od korištenja vještačkih boja za kosu i izlaganja vaše kose hemikalijama koje čine štetu vašoj kosi? Danas vam predstavljamo nekoliko načina kako možete imati prirodnu boju kose uz prirodne recepte, naravno bez hemikalija i vještačkih boja.
prirodne boje za kosu
Zelena kora od oraha – za bojanje smeđe kose
Prvo ogulite 15 do 25 oraha, nakon toga zelenu koru izrežite na manje komade i sameljite. Dodajte toplu vodu u tu smjesu. Mješajte sa žilicom dok smjesa nepostane homogena. Ta mješavina je vaša boja za kosu. Uzmite četkicu za bojanje kose i nanesite smjestu na vašu kosu. Držite boju na kosi 15 do 20 minuta, nakon toga operite kosu. Na kraju isprati kosu za jabukovim sirćetom, to će ujedno da popravi boju kose. (Razblažite jabukovo sirće sa vodom)

Kora od crvenoga luka i kora od hrasta za bojanje svijetlo smeđe kose
Sve što trebate jeste da pola šolje kore od luka i kore od hrasta pomješate. Tu smjestu prelijte sa 1 litar kipuće vode i kuhati jedan sat. Onda pustite da se ohladi oko sat i po. Nakon toga ovu smjestu na nanesite na svoju kosu i neka ostane na kosi oko 45 minuta. Nakon toga operise kosu i isperite sa jabukovim sirćetom. (Razblažite jabukovo sirće sa vodom, 200ml sirćeta i 2 litra vode).

Kamilica – savršena za bojanje zlatno plave kose
U pola litre vode, dodati 100 grama cvijetova kamilice. Nakon kuhanja procijedite. Onda natopite kosu sa dobivenom tekućinom. Zatim operite kosu i osušite. Ne zaboravite isprati sa jabukovim sirćetom (isto razbčaženi omjer jabukovog sirćeta i vode)
Cvekla – odlična za bojanje crvene kose
Uzmite cveklu srednje veličine, izrežite na komadiće i kuhajte. Nakon toga smjestu ohladite. Nakon hlađenja smjese, par prokuhalih komadica cvekle zgnjećite u toj prokuhaloj vodi. Ta mješavina će biti vaša prirodna boja za kosu. Nakon toga smjestu nanesite na kosu i držite nekih 20 minuta. Isperite kosu sa jabukovim sirćetom (jabukovo sirće razblaženo sa vodom) i osušite.
Ako imate svijetlo crvenu kosu, ovaj će tretman obojiti vašu kosu prilikom prvoga bojanja. Ako imate tamno crvenu kosu onda će trebati više puta da bojite kosu sa ovom metodom.