Sastojci
200 g kukuruznog jestivog škroba – gustina
120 g glatkog brašna
200 g maslaca sobne temperature
60 g šećera
1½ žličica praška za pecivo
300 g dulce de leche
kokosovo brašno za posipanje
Priprema
1.
Prosijati brašno i gustin zajedno.
Umutiti maslac dok ne bude pjenast pa dodati prstohvat soli i šećer, te ponovno mutiti.
2.
U smjesu maslaca i šećera, dodati mješavinu brašna i prašak za pecivo te umiješati drvenom kuhačom. Sjediniti što je brže moguće, da smjesa postane glatka – paziti da je ne izmiješate previše. Dodati jednu veliku žlicu hladne vode, ako je potrebno. Umotati tijesto u prozirnu foliju i ostaviti ga da odmara u frižideru 30 minuta.
3.
Kada je tijesto gotovo, razvaljati ga na debljinu 4-5 mm te ga rezati okruglim kalupom promjera 6 cm.
4.
Krugove stavljati na silikonsku podlogu za pečenje ili lim obložen papirom za pečenje. Ostatke tijesta također razvaljati i rezati krugove dok ne potrošite kompletno tijesto. Keksiće prije pečenja ostaviti sat vremena u hladnjak.
Zagrijati pećnicu na 180°C, peći keksiće 8 minuta, a zatim ih izvaditi i pustiti da se potpuno ohlade.
5.
Vrećicu za ukrašavanje napuniti dulce de lecheom i napraviti dva kruga po keksiću te ga prekriti drugim keksićem da se spoje.
6.
Uvaljati keksiće u kokosovo brašno koje će se zalijepiti za punjenje. Čuvati u zatvorenoj kutiji u frižideru…
Izvor: coolinarika.com