SASTOJCI:
KORA: 4 bjelanjka
4 žlice šećera
7 žlica oraha
1 žlica brašna
1 žlica krušnih mrvica
– ispeći 3 ovakve kore
PRELJEV: 200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
KREMA: 12 žumanjaka
7 dl mlijeka
10 žlica šećera
3 žlice brašna (oštrog)
1 puding od vanilije
120 g margarina
1 vanilin šećer
JOŠ POTRBNO: 100 g bijele čokolade
ili napraviti glazuru od 100 g čokolade za kuhanje i 1 dl vrhnja za šlag

Priprema
1.
KORE: Istući snijeg od bjelanjaka, postepeno dodavati šećer, te na kraju lagano umiješati orahe, brašno i mrvice.
Smjesu izliti na lim obložen papirom za pečenje te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Dimenzije lima su 33×20 cm.
Ponoviti sve isto još dva puta s time da svaki put miksamo u čistoj posudi.
2.
PRELJEV: Vrhnje i čokoladu otopiti na pari
3.

KREMA: Žumanjke, brašno i puding dobro izmiješati u 2 dl mlijeka. Preostalo mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom staviti kuhati. Kada prokuha dodati mlijeko sa žumanjcima i skuhati gustu kremu.
U toplu kremu dodati margarin i dobro izmiksati. Ostaviti je da se ohladi.
4.
SLAGANJE:
– kore ohladati i svaku premazati čokoladnm preljevom
– ostaviti kore sa čokoladom da se čokolada stegne
– zatim svaku koru premazati kremom i slagati jednu na drugu
– gotov kolač posuti struganom bijelom čokoladom ili glazurom
Posluživanje
Dobro ohladiti i uživati……