Ovo je dobra vijest za ljude koji se bave ekcem – može se leči sa sastojkom već imate kod kuće. Tretman je brz i efikasan.
U octene, jabučna i mliječne kiseline u jabukovog sirćeta imaju antibakterijska i anti-gljivične svojstva koja se može boriti protiv infekcija i liječenje suhe kože, upale i svrab. Osim toga, ACV je odličan izvor beta-karotena koji može poboljšati obnavljanje ćelija.
Pored toga, ACV sadrži mnogo vitamina i minerala, kao što su kalij, pektin, natrij, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, i sumpora. Oni mogu ojačati imunološki sistem i liječenje kožnih oboljenja. Vlakana u ACV može ukloniti toksine koji pokreću stanje.
Ostali dobri razlozi za pranje lice sa ACV:
ACV može pomladiti kožu i može se koristiti kao običan pranje lica. Ali, ne bi trebalo da koristi nerazrijeđen ACV na lice. Dakle, pripremite mješavinu od 50% octa i 50% vode. Prvo, pokušajte mješavina na male tačke na koži kako bi bili sigurni da niste osjetljivi na to.
To je razlog zašto vam je potrebno oprati lice sa jabučni ocat:
Smanjuje staračkih pjega
Alfa hidroksilne kiseline u ACV ukloniti mrtve stanice kože i stimuliše obnovu kože. Nanesite natopljen pamuk loptu u ACV na staračke pege i operite ga hladnom vodom nakon sat vremena. Do ovog procesa dva puta dnevno za 6 tjedana, a rezultati će vas zadiviti.
Borbe akne, bubuljice, i fleka
ACV ima anti-gljivične i antibakterijska svojstva koja smanjuju i spriječiti akne, bubuljice, i mrlje na licu.
Balansira pH kože
To sprečava kožu postane previše masnu ili previše suho.
bori se protiv bora
Razrijeđenom ACV uklanja sve linije i bore sa lica. To će postati glatka poput svile i podmlađena.
uklanja toksine
Ako redovno koristi ACV, to će ukloniti sve toksine iz vašeg lica i spriječiti probleme u budućnosti.
Kako koristiti Jabukovo sirće za ekcem?
To su najefikasniji način da se to učini, kao i mnogi drugi:
1. Jabukovo sirće pomiješana s vodom
Potrebne sastojci:
2 kašičice ACV
1 čašu vode
3 pamučne loptice
U malom zdjelu dodajte vodu i ACV. Zatim, potopite pamuka loptice u to i primijeniti ih na svom licu. Da li ovaj metod dok se stanje potčinjava.
Ako imate osjetljivu kožu, kombinovati 1 kašičicu ACV i pola šolje vode.
2. Jabukovo sirće Bath
Potrebne sastojci:
½ cup ACV
Bilo ovlaživač
Nakon što dodate ACV u kadu, potopiti u to za 15 minuta. Zatim, Pet suha i nanesite hidratantnu kremu. Učinite to svaki dan ako želite odlične rezultate. Također, možete dodati kokosovo ulje u kadi.
3. Konzumirajte Jabukovo sirće Oralno
Potrebne sastojci:
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 čašu vode
Pomiješajte ove sastojke i troše mješavina 2-3 puta dnevno da bismo poboljšali imunitet i oslobađa stanja kože poput ekcema.
4. ACV i sodu bikarbonu
Potrebne sastojci:
2 kašičice ACV
4 kašičice sode bikarbone
1 čašu vode
1 žličica meda (opcionalno)
Nanesite AC i sodu bikarbonu u vodu i dobro promiješajte. Pijte ovaj preparata svaki dan dok ne primijetiti poboljšanja. Osim toga, možete dodati med za poboljšanje okusa.
5. ACV i med
To je snažan i ljekovite kombinacije. Ona ublažava upale i iritacije na ugroženom području, dok je antibakterijska svojstva sastojaka može uništiti prisutne bakterije.
Potrebne sastojci:
2 kašičice ACV
1 žličica meda
1 čašu vode
Mix ACV i med u vodi, i dobro promiješati dok se med rastopi. Troše mješavina 3 puta dnevno uz obroke sve dok se stanje ne riješi.