Marokanski recept za divne prhke slatko-kiselkaste kolacice.. Najbolji su kad malo odstoje, tako upiju dzem od kajsija i opuste. Tope se u ustima!
Sastojci
300g brasna
150g Maizene/ Gustin
3 jaja
75 ml ulja
100g putera/maslaca
150g secera
1 Vanilin šećer Dolcela
1/2 prasak za pecivo
1 tegla dzema od kajsija
150g kokosa (za uvaljati keks)
Priprema
1.
Zagrijte pecnicu na 180 C.
Izmiksajte secer i jaja dok ne postanu pjenasta. Dodajte ulje i puter. Zatim dodati maizenu i prasak za pecivo i malo po malo brasna. (koliko brasna je potrebno, zavisi o vrsti brasna. Tijesto treba da bude mekano, a da se ne ljepi za ruke).
Pravite kuglice od tijesta i redajte ih na pleh oblozen papirom za pecenje. Pecite kolicice 10-15 min.
2.
U maloj serpi stavite dzem sa malo vode i ugrijte ga. (ne treba da provri nego samo da postane ‘sirupast’. Ako je potrebno izmiksajte ga sa stapnim mikserom dzem (ovdje je dzem od kajsija vise kao neki zele sa komadima kajsije). Umactie kolacice u dzem i onda u kokos.

Kolacici su najbolji kada malo odstoje, tako ce upiti dzem i opustiti.
Bon appetit!
Posluživanje
*Po zelji se moze dodati par kapi ruzine/ narancine vode u dzem od kajsije.
Izvor: coolinarika.com