SASTOJCI
Tamni dio:
• 500 gr mljevenog Petit beure keksa ( jedna kutija )
• 250 gr secera u prahu
• 100 gr naribane cokolade za kuhanje
• oko 0,5 dcl ruma ( moze i vise, po zelji )
• 2 dcl toplog mlijeka
• kakaa po potrebi radi jacine boje

Fil:
• 250 gr margarina
• 100 gr secera u prahu
• 200 gr kokosa
PRIPREMA
1. Mljeveni keks, secer u prahu, naribanu cokoladu ( mozete po zelji staviti i vise cokolade ), ruma po zelji i ako zelite jacu boju dodajte kakaa pomijesajte i polako dodajte toplo mlijeko. Mlijeko dodajte malo po malo, mozda vam nece biti potrebno svih 2 dcl mlijeka. Smjesa ne smije biti ni premekana ni pretvrda!
Fil:
Omeksani margarin i 100 gr secera u prahu vilicom dobro ujednacite, zatim dodajte 200 gr kokosa, isto dobro ujednacite.

Plasticnu vrecicu od 3 kg razrezite tako da dobijete oblik prakvokuta ” knjige “. Vrecicu zalijepite selotejpom za stol da vam se ne pomjera dok budete radili. Vrecicu pospite secerom u prahu. Od tamonog dijela napravite ” kobasicu “, stavite na sredinu vrecice i razvaljate. Zatim pomocu zlice i tupog noza lagano nanesite fil. Vrecicu odlijepite i zarolajte rolat.
Presjecite ga na dva – tri dijela da ( vam je lakse prenjeti rolat ) umotajte u foliju i stavite u hladnjak ili zamrzivac da se stisne!
Eto, nadam se da smo vam uspjeli objasniti kako da dobijete rolat ovako savrseno umotan kakav radi moja svekrva! :))
Savjet: ukoliko zelite tanje salamice obje smjese podijelite na dva jednaka dijela, te svaki zasebno rasirite po vrecici od 3 kg i urolajte. Dobiti cete dvije tanje salame. Tako sam ja radila za Bozic! :))
Izvor: http://www.coolinarika.com/