![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij2vmIqgps6T80zOeEIh-KF-MGwQfNBufWMfv9Rz2KkUV4L1JfDAF7O7aoaVMB78GZH7PR-htXLYs4UltY_TP57_jFosn2E1Azcd4Zj8bZmqc7XmtsFub03llMMEU1f5H3iVRPhXZIqIo/s640/2622da010aff05c1bdd2eca6a8c19ba1.jpg)
SASTOJCI
500 ml mleka
1 kvasac
2 žumanca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
950 gr brašna
2 kašike masti (svinjske ili biljne)
PRIPREMA
1.
Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
2.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.
3.
Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak
minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi
Br. 1 je nadošla krofna, a br. 2 je ponovo razvučena.Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.
4.
Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.
5.
Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.
500 ml mleka
1 kvasac
2 žumanca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
950 gr brašna
2 kašike masti (svinjske ili biljne)
PRIPREMA
1.
Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
2.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.
3.
Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak
minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi
4.
Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.
5.
Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.