14333027_1314119558599473_1683022739754914172_n
    Cijela kuća miriše dok ih pečete najukusniji medenjaci
    SASTOJCI:
    (mjera je čaša od 2 dl)
    1,5 čaša brašna
    1 čaša šećera
    1,5 čaša mlijeka
    3 žlice ulja
    5 žlica pekmeza od marelice
    1 žlica sode bikarbone
    1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker

    Za premaz
    5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
    Za glazuru
    15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
    PRIPREMA
    Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.


    U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
    Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite