Niko ne zna šta je tačan uzrok migrene, ali naučnici vjeruju da je migrena rezultat abnormalne aktivnosti mozga. Migrena se može pokrenuti i emocionalno i fizički.
Gotovo svako zna da ako patite od migrena, trebali bi piti puno vode. Međutim, možete piti koliko vode vaše tijelo može podnijeti, ali dehidriranost je i dalje prisutna.
To se događa zbog niske razine elektrolita u tijelu kako bi se uklonile velike količine vode. U nekim slučajevima, migrene su glavni razlog za dehidraciju tijela.
U nastavku ćemo vam predstaviti odličan recept od samo 3 sastojka koji dokazano rješava migrene u rekornom roku!

Sastojci
2 kašike himalajske soli
1 šolja vode
Sok od pola limunaPriprema
Priprema ne može biti jednostavnija, samo zagrijte vodu, staviti ostale sastojke u šolju postpite vodom i uživajte!
Himalajska so sadrži kalij, kalcij, sumpor, željezo, magnezij, i druge važne elemente za naše tijelo. Ovi minerali se lako apsorbiraju.
Himalajska so jača kosti, reguliše količinu vode izvan i unutar tjelesnih stanica, povećava hidrataciju, uravnotežuje stvaranje elektrolita, opskrbljuje ispravnu funkciju metabolizma, uravnotežuje pH vrijednost i sprečava grčeve mišića.
Ovaj drevni stari narodni lijek se koristi već mnoga stoljeća. Ljudi koji konzumiraju toplu slanu vodu mogu se osloboditi od migrene u samo 10 minuta.
Za više postova o zdravlju slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim
prijateljima.