Košta malo, a ukus je kao da je napravljen u najekskluzivnijoj poslastičarnici
Iznenadili smo se kada smo došli od ovog recepta:

Potrebno:
5 jaja;
5 kašika šećera;
5 kašika brašna;
2 kašike kakaoa;
1 prašak za pecivo;
500 ml mleka.
Za preliv:
250g šećera i
500 ml vode, vanilin šećer
Za fil:
500ml mleka,
5 kašika brašna,
100 g šećera,
1 vanilin šećer.


Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1 vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil:
Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera.