Sastojci
1/2 l jogurta
60 gr želatina
200 gr majoneza
1-2 kom kuhana jajeta
100 gr šunke
2 kom kuhane mrkve
2-4 kom kiselih krastavaca
malo svježeg peršuna
soli


Priprema
1.
Grijati jogurt i želatin dok se želatin sav ne rastopi ( nemojte dozvoliti da provri).
2.
U toplu masu dodati majonez i malo soli dobro umutiti mikserom.
3.
Dodati sitno sjeckane: jaja, mrkvu, šunku i krastavce.
4.
Modlu nakvasiti hladnom vodom posuti sitno sjeckanim peršunom i izliti masu.
5.
Ostaviti u frižider da se stegne pa sutra servirati po želji.
Posluživanje
Ja nisam stavljala peršun. Umjesto želatina stavljala sam agar-agar (želatin biljnog porjekla, čini mi se da se pravi od morskih algi) kojeg možete sigurno naći u boljim makrobiotičkim radnjama.