Sastojci

Bela krema

-200 gr bele cokolade
-170 ml tecne pavlake za slag

Mlecna krema

-200 g mlecne cokolade
-200 ml tecne pavlake za slag

Za sirup - moze da se pravi a i ne mora

-100 g secera
-150 ml vode
-par kasika ruma

Piskota - prave se tri piskote (mera za jednu)

-3 kom jaja
-3 kas secera
-3 kas brasna
-1 kas kakaa

Jos je potrebno 

-250 - 300 g svezih malina

Priprema

Prvo treba napraviti cokoladni ganaz posto krema treba da se hladi 3- 4 sata ( ili ganaz napraviti dan pre ). Sitno iseckati belu cokoladu i otopiti je u vreloj slatkoj pavlaci. Takodje iseckati mlecnu cokoladu i nju otopiti u vreloj pavlaci. Obe cokolade hladiti u frizideru oko cetiri sata.

Priprema biskvita: 

Peku se tri piskote u tepsiji vel. 20 x 30 cm na srednje jakoj vatri oko 20 min. Odvojiti belanca i zumanca. Prosejati brasno i kakao zajedno. Belanca umutiti u srednje cvrstu penu pa u belanca dodati kasiku secera i jedno zumance. Smesu mutiti velikom brzinom oko jedan min. pa opet dodati secer i zumance, miksirati, ponovo dodati trecu kasiku secera i zumance i miksirati. Kada se dobije cvrsta i svetlo zuta smesa u par puta dodati prosejano brasno i kakao. Smesu sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Pecenu piskotu izvaditi iz tepsije i prebaciti je na zicu da se hladi. Na isti nacin ispeci jos dve piskote.

Za sirup:

Kuvati zajedno vodu i secer par minuta, skloniti sa sporeta, prohladiti i dodati u sirup rum. Samo da napomenem, da bi kolac bio manje sladak ne mora da se preliva sirupom, tako da se u tom slucaju sirup i ne pravi.

Slaganje kolaca: 

Prvo mikserom napraviti kremu od bele cokolade a takodje i od mlecne cokolade ( sacuvati malo od obe kreme za dekoraciju ). U tepsiju u kojoj se pekla piskota staviti prvu koru, cetkicom je natopiti sirupom, koru premazati belom kremom a po povrsini poredjati maline. Zatim staviti drugu koru, natopiti je sirupom, premazati je kremom od mlecne cokolade i poredjati malin . Staviti trecu koru, natopiti je sirupom pa kolac staviti u frizider da se hladi.

Otopiti cokoladu u vreloj tecnoj pavlaci , dodati kasiku putera i sve dobro sjediniti da se dobije glatka i sjajna smesa. Ostaviti je da se ohladi pa je preliti preko kolaca. Tako preliven kolac staviti ponovo u frizider pa kad se cokolada stegne seci kocke, svaku kocku ukrasiti kremom i malinama. I sluziti ....

Kolac je kremast, socan, cokoladno - malinast i veoma, veoma kalorican. Pa ko voli nek proba .....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com