Sastojci

-700 gr krompira
-300 gr šampinjona
-po ukusu soli i bibera
-1 kašičica origana
-po potrebi ulje
-po želji (može i ne mora):
-100 gr rendanog kačkavalja

Ili

-100 ml kisele pavlake + žumance

Priprema

Krompir oljuštiti, iseći na tanje koturove i posoliti. Šampinjone na brzinu oprati pod mlazom vode, osušiti i iseći na listove debljine oko 1/2 cm.

Sud podmazati puterom ili uljem, pa ređati red krompira, red šampinjona i sve posipati origanom i biberom.
Poprskati uljem i peći 45 minuta. Ukoliko pre vremena porumeni, prekriti folijom da ne gori, a da se krompir do kraja ispeče!

Ako želite bogatije jelo, preliti pavlakom umućenom sa žumancetom. Ili posle 30 minuta posuti krompir rendanim kačkavaljem i zapeći jelo još 15 minuta. Pravila sam sve 3 varijante - prva je zgodna ako postite, druga i treća su bogatije, ali ne znači i da su mnogo ukusnije.

Posluživanje

Poslužiti kao prilog ili glavno jelo uz dosta sezonske salate.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com