Recept dobijen davnih godina od sestre
SASTOJCI
200 g praske sunke
mala tegla mariniranih pecuraka
5 - 6 kiselih krastavaca
2 kom praziluka ( samo beli deo )
5 velikih kasika majoneza
5 velikih kasika kisele pavlake
1-2 kasicice senfa
PRIPREMA
Na sitne kockice iseckati prasku sunku , kisele krastavce , marinirane pecurke . Praziluk pripremiti tako da se uzme samo beli deo , spoljne listove otkinuti i koristiti sredisnje , mekse listove . Prvo ih dobro oprati , osusiti i onda ih takodje sitno iseckati na kockice . Sve sipati u vecu ciniju .
Pomesati majonez i kiselu pavleku ( koliko kasika majoneza toliko kasika kisele pavlake), umesati senf i smesu dodati u ciniju sa seckanim krastavcima , salamom , sanpinjonima , prazilukom .
Ako je potrebno dodati jos majoneza i pavlake , vec po ukusu .Salatu dobro ohladiti i sluziti je sa pecenim ili pohovanim mesom.
Ako je potrebno dodati jos majoneza i pavlake , vec po ukusu .Salatu dobro ohladiti i sluziti je sa pecenim ili pohovanim mesom.