1 pakovanje gotovih kora za pite( 450-500gr)
1 kravlji sir veći
1 velika šaša kajmaka (pavlake)
10 jaja
1 čapa mlijeka
8 kašika griza
prašak za pecivo
malo ulja
1 kravlji sir veći
1 velika šaša kajmaka (pavlake)
10 jaja
1 čapa mlijeka
8 kašika griza
prašak za pecivo
malo ulja
Način pripreme
Mutiti posebno bjelanca, a posebno žumanca.
Bjelanca se dodaju na kraju.
Umutiti žumanca zatim dodati sir, malo posoliti.
Bjelanca se dodaju na kraju.
Umutiti žumanca zatim dodati sir, malo posoliti.
Dodati čašu kajmaka, umutiti, dodati mlijeko, pa griz, pa prašak za pecivo, malo ulja i na kraju umućena bjelanca.
Slagati u tepsiju ili pleh po dva lista i svaki po malo pouljiti.
Preko svakog drugog lista stavljati fil sve do kraja dok traje kora tako što ravnomjerno rasporedimo fil.
Zadnja dva lista koja se stavljaju prvo pospemo kiselom, pouljimo i izbockamo vilicom.
Pečenu zaliti sa ključalim mlijekom u koje se stavi kajmaka i malo soli (mlijeka jedna velika čaša od kajmaka).
Slagati u tepsiju ili pleh po dva lista i svaki po malo pouljiti.
Preko svakog drugog lista stavljati fil sve do kraja dok traje kora tako što ravnomjerno rasporedimo fil.
Zadnja dva lista koja se stavljaju prvo pospemo kiselom, pouljimo i izbockamo vilicom.
Pečenu zaliti sa ključalim mlijekom u koje se stavi kajmaka i malo soli (mlijeka jedna velika čaša od kajmaka).