Prave se jednostavno, brzo…

SASTOJCI
Palacinke:
600 gr. brasno
3 jajeta
gazirana voda po potrebi

PUNJENJE
200-300 gr. dimljene pecenice
200-300 gr. dimljenog sira
4-5 kisela krastavca
 200 gr. dimljene slanine ( za odozgo)

PRELIV1 casa kisele pavlake
1 casa mileram
100 gr. kackavalja
kecap

PRIPREMA
1.
Ispecite palacinke.
Za fil, pecenicu iseckajte na kockice a sir i krastavce naribajte.
2.
Filujte palacinku i zavijte je kao sarmu.
3.
Poredjajte sve sarmice u namastenu posudu, a odozgo naredjajte slaninu. Stavite posudu u zagrijanu pecnicu na desetak min.
4.
Izvadite posudu iz pecnice i prelijte je pavlakom i mileramom (ako nemate mileram, duplirajte pavlaku), kackavalj naribajte odozgo, stavite kecap i vratite posudu u pecnicu na jos desetak min.
Posluživanje
juce sam imala goste pa mi je bilo nezgodno da slikam gotove sarmice…
fil mozete prilagoditi vasem ukusu…