..nema tu nikakvih tajnih sastojaka….Mali trik ….i naravno vještina…

SASTOJCI

100 g pšeničnog griza,
 50 g masnoće (npr. maslaca),
1 jaje srednje veličine,
sol,
 muškatni oraščić,
biber



PRIPREMA

 Sve sastojke pomiješati i odmah uz pomoć dvije žličice oblikovati knedle i spuštati u provrelu juhu.
Juha nipošto ne smije kipjeti, tj. bacati “ključ”, već mora lagano kuhati.
Poklopite juhu i ostavite tako sasvim lagano kuhati oko 20 minuta, zatim isključite i ostavite još narednih desetak minuta.








Knedle se oblikuju tako da jednom žličicom zagrabite masu i s drugom bočno “ukradete” iz prve i tako naizmjenično dok ne oblikujete savršenu knedlu.
Vazno je da odmah pošto ste napravili smjesu pravite knedle i ubacujete ih u kipuću vodu, jer samim stajanjem griz povuče u sebe “vezivo” od masnoće i jaja, pa se knedle napravljene od takve smjese raspadaju.