Jedna stara koleginica mi je pričala o ovakvom načinu pripreme pite. Ja tad nisam ništa zapisala. Pa sam sve nekako odokativno radila, ali nije loše ispalo.
SASTOJCI
500g tankih kora za pitu
5 komada jaja ( 3 za fil, 2 za premazivanje)
300g fete
200ml jogurta
100ml ulja
100ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
so
pečenica
susam
PRIPREMA
Miksreom umutite jaja. Dodajte sir.
Dodajte jogurt, so, prašak za pecivo, ulje i malo kisele vode.
Razdvojite sve listove kora i napravite dve gomile sa jednakim brojem kora.
Nanosite fil na svaku koru. Ide kora-fil-kora-fil...sve dok ne iskoristite jednu gomilu kora.
Kada potrošite prvu gomilu. Možete ubaciti nešto po želji ja sam stavila dimljenu pečenicu jer moj sin voli to kad ima malo roze unutra :D Ja sam jednu gomilu napravila sa pečenicom, a jednu bez...
Urolajte vaše gomile.
Umotajte u streč ili aluminijumsku foliju.
Ostavite da se stegne u zamrzivaču na nekoliko sati.
Kada su se stegle, iseći ih na parčiće od oko 2-3 cm širine. Poređati ih u pleh obložen pek papirom. Slobodno ostavite razmak, jer se naduju. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći na 200C dok im vrh ne porumeni.
Posluživanje
Uz jogurt za doručak ili večeru