Sačuvati limun i usoliti ga glavni je recept indijske i Sjeverne Afričke kuhinje. Oni imaju nevjerojatne prednosti. Limuni su odlični za naše zdravlje. Zbog bogatog složenosti fermentirane verzije,usljen limun možete dodati u sokove, salate ili jela od mesa ili bilo gdje drugo ukoliko ga volite.
Kakao fementirati limun:
4-6 organska limuna
1 žlica morske soli po limunu
staklenka s poklopcem
Postupak pripreme:
Trebate ukloniti sve stabljike i narezati duboko X u svakom kraju limuna.
Trebali bi ga natrpatii u malo manje od pola žlice soli. Pritisnite do pola.
U dnu staklenke, morate isto sipati sloj soli. Nakon toga pritisnite sol ispunjen limunom na dnu posude. Ponovite isti postupak sa preostalim limuna.
Ostaviti 2-3 dana. Ne zaboravite pritisnuti limun dolje jednom dnevno kako bi bili sigurni da su sjedinilo sve.
Za korištenje, isprati limun, ostrugati pulpe, odbaciti sve sjemenke i nasjeckajte ili nadjev na koru. Mogu se držati u hladnjaku do 6 mjeseci.
Kada ste sačuvani limun, to je kora koju će koristiti u svojim receptima. Samo isperite sol, izvadite meso iz kore i dodati ih u svako jelo.Limun je na ovaj načiin 3 puta bolji i 3 puta zdraviji.