SASTOJCI
Za kore
4 jajeta
1dl ulja
200g secera
2 vanil secera
1 prasak za pecivo
250g brasna
2 kasike kakaoa
1,5dl mlake vode
Za fil
6dl mleka
5 kasika secera
2 pudinga od vanile
100g kokosa
125g margarina
200g secera u prahu
nekoliko vanil secera za fil

Glazura
50gr margarina
100gr cokolade
1 kasika mleka
1 kasika secera
1 kasika ulja


PRIPREMA
Kore-Odvojiti belanca od zumanaca,pa ih umutiti sa secerom u cvrst sam.Potom polako dodati zumanca,vodu,vanil vanil secer,brasno,prasak za pecivo i ulje.Sve dobro sjediniti.

Masu podelite napola,te u jedan deo staviti kakao.

Pripremite 2 kalupa- sa rebrima ili one za srneca ledja,podmazati ih i posuti brasnom.te u jedan sipati zutu,a u drugi braon smesu.

Kore peci u rerni na 220c oko 30 minuta,izvaditi ih iz kalupa i ostaviti sa strane da se ohlade.

Fil-Puding od vanile skuvati prema upustvu sa kesice,te ohladiti.Potom dodati kokos.Margarin penasto umutiti,pa sjediniti sa pudingom.Finalni postupak-

Obe kore iseci na snite,pa filovati na sledeci nacin.Svaki komad premazati pripremljenim filom,a potom ih slagati jedan pored drugog,neizmenicno braon,pa zuti,dok se ne utrosi pripremljeni materijal.

Slagalicu premazati glazurom od cokolade,ostaviti da se ohladi.
Na pari otopi cokoladu mleko i secer dodaj ulje i margarin pa prelij po slagalici.

POSLUZIVANJE
Kad se glazura stegne,seci slagalicu ukoso jako jednostavan a fin kolac.

Izvor:http://www.coolinarika.com/