Veoma jednostavna, a tako kremasta i fina.
SASTOJCI
• 4 Puding vanilin
• 10 žlica šećera
• 2 Limun šećera
• 1500 ml mlijeka
• 320 g margarina
• 100 g šećera u prahu
• 500 ml Šlaga 5+
• 600 g turskog keksa (ili Petit beurre keksa)


PRIPREMA
Pomiješajte prašak za puding sa 10 žlica šećera i Limun šećerima.
Od 1,5 l hladnog mlijeka oduzmite 15 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.
Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
Ostavite da se ohladi, povremeno miješajući da se ne bi stvorila korica.

Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, pa ga umiješajte u ohlađeni puding.
Šlag 5+ izmiksajte dok ne postane čvrst.
U lim za pečenje veličine 35X25 cm složite red keksa, red kreme s pudingom, red šlaga. Postupak ponavljajte 6 puta i završite šlagom.

POSLUZIVANJE
Dobro ohladite, ukrasite po želji i poslužite.