Sastojci:
500 ml slatke pavlake
oko 16 ml soka od limuna

Postupak:
1. Iscediti polovinu sočnijeg limuna i procediti od pulpe. Odmeriti 16 ml (16 g) limunovog soka
2. U odgovarajuću posudu sipati dobro ohlađenu slatku pavlaku. Obratiti pažnju da se sva masnoća istisne iz ćoškova, ukoliko je ima. Kod Moje kravice obično ima, kod Presidenta obično nema. Ukoliko ima vidljivo odvejene masnoće, žicom za mućenje lagano promešati, tek toliko da se masnoća rastopi u pavlaci. Ukoliko nema, još bolje. Dodati limunov sok pa žicom lagano mešati (ne mutiti!) jer će stezanje početi odmah. Mešati sve dok se ne dobije gustina kupovnog sirnog namaza. Ovo će se desiti za svega par minuta.

3. Možete ga koristiti odmah, ili prebaciti u cediljku postavljenu gazom, ispod koje treba da stoji neki sud u koji će kapati ono malo surutke što će se ocediti. Poklopiti cediljku i ostaviti u frižideru 24h. Sutradan još malo dodatno ocediti sir stežući "džakče" od gaze, pa prebaciti u kutiju. Čuvati u frižideru, dobro zatvoreno, do 10 dana.

Napomene:
- Od 500 ml President slatke pavlake dobije se preko 400 g sira. Od 500 ml Moja Kravica slatke pavlake dobije se nešto manje, oko 350 g.
- Ukoliko se sir koristi za mazanje, savetujem minimalno soljenje, jer od soli omekšava. Par puta sam pravila jedan super namaz u koji ide i malo umeboši sirćeta, a ono je već slano i taman je dalo blagi salinitet celom namazu (1 manji avokado ispasiran, dve kašike maskarpone sira, jedna kašika umeboši sirćeta i 1/2 veze sitno seckane sveže mirođije).