SASTOJCI
Suha smjesa
2 šalice glatkog brašna
2 šalice pšeničnog griza
1 šalica šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Nadjev
1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
malo ruma
malo cimeta
100 g maslaca

POSTUPAK
Suha smjesa
U većoj zdjeli žlicom izmiješati sve sastojke za suhu smjesu.
Nadjev
Jabuke naribati i dodati im šećer, rum, cimet i vanilin šećer.
Žlicom dobro izmiješati.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem.
Nanijeti jednu trećinu suhe smjese, ravnomjerno ju rasporediti i žlicom utisnuti po čitavoj površini.
Nanijeti pola nadjeva od jabuka.

Zaliti s pola soka kojega su pustile jabuke.
Žlicom lagano poravnati i utisnuti površinu.
Rasporediti i ravnomjerno utisnuti drugu trećinu suhe smjese.
Na to rasporediti drugi dio jabuka, rasporediti drugi dio soka od jabuka i žlicom ih lagano utisnuti.
Nanijeti, ravnomjerno rasporediti i utisnuti zadnju trećinu suhe smjese.
Po površini ravnomjerno rasporediti maslac izrezan na tanke listiće.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 45 minuta.
Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se malo ohladi i servirati.