Sastojci
– 4 jaja
– 250 g šećera
– 100 ml mlijeka
– 125 g maslaca
– 300 g brašna
– 3 male kašićice praška za pecivo
– 5 jabuka srednje veličine
Priprema
1.
– rastopiti maslac / buter
– dodati mlijeko i zagrijavati sve dok ne prokuha
– umutiti jaja sa šećerom
– dodati zagrijani maslac i mlijeko potom ponovo mješati
– s'malo brašna izmješati prašak za pecivo
– potom dodati svo brašno u smjesu i dobro izmješati
– za podlogu koristiti papir za pečenje
– jednakomjerno rasporediti tjesto u tepsiju
– oprane jabuke izrezati na četvrtinu zatim i na kriške / šnite
– ovisno o obliku tepsije, svaki drugi red jabuka poredati u suprotnom pravcu
– veličina prikazane tepsije je 28×38
– peći u zagrijanoj rerni na 200 °C, oko 25 min.
– pečen kolač posuti sa malo šećera
– kolač poslužiti topao ili sasvim ohlađen
– kao što ga njegov naslov opisuje ukusom je fin, a brz za pripremu
uspješnu pripremu i “fin ukus” vam želim
– 4 jaja
– 250 g šećera
– 100 ml mlijeka
– 125 g maslaca
– 300 g brašna
– 3 male kašićice praška za pecivo
– 5 jabuka srednje veličine
Priprema
1.
– rastopiti maslac / buter
– dodati mlijeko i zagrijavati sve dok ne prokuha
– umutiti jaja sa šećerom
– dodati zagrijani maslac i mlijeko potom ponovo mješati
– s'malo brašna izmješati prašak za pecivo
– potom dodati svo brašno u smjesu i dobro izmješati
– za podlogu koristiti papir za pečenje
– jednakomjerno rasporediti tjesto u tepsiju
– oprane jabuke izrezati na četvrtinu zatim i na kriške / šnite
– ovisno o obliku tepsije, svaki drugi red jabuka poredati u suprotnom pravcu
– veličina prikazane tepsije je 28×38
– peći u zagrijanoj rerni na 200 °C, oko 25 min.
– pečen kolač posuti sa malo šećera
– kolač poslužiti topao ili sasvim ohlađen
– kao što ga njegov naslov opisuje ukusom je fin, a brz za pripremu
uspješnu pripremu i “fin ukus” vam želim