Potrebni sastojci
Biskvit
Za kremu:
- 150 g šećera
- 5 žumanjaka
- 5 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 500 ml mlijeka
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Za pjenu:
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
- sok od pola limuna
Priprema
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
- Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C.
- Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
- Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
- Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
- Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
To je sve za ovaj divni desert. Nije ga teško napraviti, a okus mu je izvanredan. Uživajte!
Izvor: (coolinarka.com)