Potrebni sastojci

Biskvit
  •  5 jaja
  •  250 g šećera
  •  200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  •  1 žlica vode
  •  2 žlice kakaa
Za kremu:
  •  150 g šećera
  •  5 žumanjaka
  •  5 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  •  500 ml mlijeka
  •  200 g maslaca
  •  100 g šećera u prahu
Za pjenu:
  •  5 bjelanjaka
  •  250 g šećera
  •  sok od pola limuna

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
  2. Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C.
  3. Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
  4. Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
  5. Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
  6. Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.

To je sve za ovaj divni desert. Nije ga teško napraviti, a okus mu je izvanredan. Uživajte!
Izvor: (coolinarka.com)